Curlingförälder

Ja, ni har väl alla hört detta uttryck som beskriver föräldrar som gör allt för sina barn....på gott och ont.

Vår lilla mamma Vera är verkligen en curlingmamma i ordets rätta mening! Kycklingarna som nu är 12 veckor gamla skulle klara sig finfint själva, men Vera vägrar att lämna dem!

Vera ser fortfarande till att kycklingarna äter ordentligt innan de går ut på morgonen och innan det är läggdags på kvällen.

Vera vägrar också att gå ut ur hönsgården tillsammans med alla de andra hönsen, hon stannar mycket hellre i hönsgården tillsammans med kycklingarna. När det är dags att sova vaktar hon dem som en tiger mot alla andra hönor som kommer för nära hennes småttisar och vill helst ha dem under sina vingar trots att de är så stora nu.

Häromdagen var det kanske ändå tur att Vera var kvar i hönsgården med småttisarna för då fick de ett oväntat besök....

Lilla Siv som älskar att vara i hönsgården (men det har alltså varit förbjudet område nu under 12 veckor ända sedan kycklingarna kläcktes) tog nu saken i egna händer.

När jag gjorde rent i hönshuset denna dag så hade jag glömt att stänga luckan ut i hönsgården och när Siv kom rusande in i hönshuset i full fart hann hon smita mellan mina ben och ut i hönsgården innan jag ens hann reagera. Jag kan erkänna att pulsen steg en aning när jag rusade ut för att se vad som hände där ute där Vera och kycklingarna gick....

 

....men där ute var allt frid och fröjd!

Siv hade lagt sig tillrätta på "sin" stubbe och njöt av att äääntligen få vara i hönsgården igen! Som ni ser så tyckte varken Vera eller småttisarna att det var något att bli upprörda över det oväntade besöket....

 

 

 

9 okt 2016

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar