Hedängens egen råttfångare

När man bor på landet så som vi gör så är det  bara att inse att det kommer att finnas möss/råttor som kommer att behöva tas om hand. Då är det väl trevligare att ha en katt än att behöva lägga ut råttgift eller sätta ut fällor som sedan skall tömmas på sitt innehåll? Tänk så lätt hänt det är att råttgiftet hamnar i fel mun om man har andra djur på gården och det är inget som man vill riskera. Nej, då är det betydligt bättre att skaffa en eller ett par katter som får bo på gården och sköta om det där med råttorna. Det finns många katter som behöver hitta ett nytt hem och vad kan väl vara mer spännande för en liten katt än att bo så här på landet där det finns massor att upptäcka och jaga på dagarna? Ja alla skulle säkert inte trivas, det finns säkert en och annan liten soffpotatis som hellre är inne än ute men jag tror nog att de allra flesta skulle uppskatta att få smyga, klättra och jaga spännande saker på dagarna.

Vi har ju som ni vet två tjejer, Doris och Siv, som är Hedängens egna råttfångare! En del säger att honkatter är betydligt bättre på att jaga än vad hankatterna är, vet inte om det är instinkten att de ska föda sina ungar som kan påverka det eller så är det kanske bara en myt. Vi är i alla fall väldigt nöjda med våra tjejer! Idag lyckades jag fånga lilla Siva mitt i sin råttjakt...

Till vänster ser ni den lilla råttan som kämpar för sitt liv...här får man verkligen inte komma för nära med fingrarna!

Ja, nu kanske ni undrar lite över fåtöljen hon ligger i, men precis som andra idrottsmän/kvinnor så kan inte heller lilla Siva träna ute i snön... Risken att sträcka en muskel ute i kylan är väldigt stor så det gäller att välja sina träningstillfällen med omsorg. 

Så var det en sak till...glöm inte att stretcha ordentligt och kom i håg att musklerna byggs vid vilan mellan träningspassen.

 

8 jan 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar