Honsgarden

 

Vi hade ett hörn i vår trädgård som visade sig bli perfekt för hönshuset och hönsgården! Hönsgården är ca 60kvm stor och vi har valt att använda impregnerade stolpar som sitter i stolpspjut nerslagna i marken. Utanför finns ett nergrävt hönsnät för att hindra ovälkomna gäster att ta sig in den vägen.

I hörnet närmast kameran kommer dörren in till hönsgården att sitta och vi har anpassat storleken på dörren så att man skall kunna få in skottkärran. Då vi inte riktigt vet hur sliten gården hommer att bli av våra höns så har vi förberett en avdelare så att vi kommer att kunna växla mellan två olika hönsgårdar om ca 30kvm vardera.

För att minska risken för att få in en massa småfåglar i hönsgården så har vi satt upp kycklingnät i stället för vanligt hönsnät då det har mindre storlek på maskorna. När vi skulle fästa ihop näten med varandra (ni ser en tunn linje mitt på sidan) så använde vi en slät järntråd som man använder till t ex häststängsel och denna "sydde" vi sedan ihop det övre och undre nätet med varandra. Det här gick väldigt snabbt då en av oss stog på insidan och en på utsidan och så trädde vi järntråden ut och in genom maskorna på näten, precis som de små mössen som syr Askungens klänning på julafton ni vet! I överkant på stolparna har vi satt fast brädor som överliggare som skall göra hela gården stadigare. Som tak har vi lagt på ett "viltstängsel", ett plastnät som är väldigt starkt, och här valde vi varianten med små rutor också detta för att minska risken för att småfåglar skall kunna ta sig in i hönsgården.

Kvar på önskelistan finns att lägga tak på en del av hönsgården som är närmast hönshuset.

Till sommaren skall vi plantera lite humle och klätterrosor på utvalda ställen runt om hönsgården för att på så sätt se till att hönsen får skydd mot solen. Inne i hönsgården finns redan nu en vinbärsbuske, ett par hallonplantor och en fläderbuske, vi får se till sommaren om de har tagit sig. Vi skall också lägga in lite stockar eller dylikt så att hönapöna får lite att sysselsätta sig med och lite spännande saker att upptäcka! 

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar