Hönsutställning & julmarknad

I går så var det återigen dags för vårt traditionsenliga besök på Hjälmareds julmarknad tillsammans med våra vänner!

Det är inte utan att man tycker lite synd om alla som lagt ner massor av tid på att göra fint med granris och marschaller för att få oss besökare att få lite julstämning....

....det är inte snöflingor som virvlar förbi kameran utan regn! Marschallerna var det ingen som ens försökte att tända i år, det var dömt att misslyckas att försöka få dem att brinna i blåsten och regnet...så var det med den julstämningen.

Inomhus så var det däremot varmt och skönt och där åt vi den sedvanliga smörgåsen med julskinka i skenet av levande ljus och med vackert pyntade bord med blommande amaryllis.

Innan vi åkte till julmarknaden så hann vi med ett besök på utställningen i Lenahallen där man kunde se både kaniner, duvor, ankor och höns.

Varje gång vi besökt någon utställning så blir man lika förvånad över att se hur många olika storlekar och färger det finns på djuren. Några är små, andra är stora....några är enfärgade, andra är flerfärgade.....några är prickiga och andra är randiga, variationen är enormt stor!

Själv tyckte jag att den zebrarandiga hönan av rasen Brakel var fin...

....rasen har sitt ursprung i Belgien och det är en gammal ras som finns nämnd i den italienska fjäderfälitteraturen redan på 1500-talet. Skulle det kanske passa med lite randiga hönor tillsammans med våra prickiga?

6 dec 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar