Inflyttningsfest

I går var vi bjudna på inflyttningsfest i hönshuset av de här två små damerna....

...närmast kameran ser ni Fluffiga Fiffi och bortanför står hennes syster Vera, söta eller hur?

I går så var det alltså äntligen dags för de här små tjejerna, nu 8 veckor gamla, att få flytta bort till de stora hönsen i hönshuset! Det var lite nervöst både för oss och dem i början, men efter en liten stund så knatade de glatt runt och undersökte allt, provsmakade maten, drack lite vatten och såg ganska nöjda ut. För säkerhets skull så hade vi gjort en liten hörna under redet dit de skulle kunna ta sig om de stora hönsen skulle vara allt för elaka vid dem. De stora hönsen tittade lite misstänksamt på nykomlingarna där de gick i ett hörn och letade mat när de kom in för kvällen, men de hoppade sedan upp på sittpinnarna som vanligt efter att ha ätit lite kvällsmat och lät de små nykomlingarna vara ifred.

De två små tjejer som nu knatade runt alldeles själva på golvet glada och högljudda följdes av ett mycket ilsket blängande gäng äldre damer på sina sittpinnar, något måste göras åt detta oljud!

Stig-Helmer hoppar ner på golvet och går med bestämda steg fram till Fluffiga Fiffi och ger henne ett ordentligt nyp i nacken... Ingen kommer in i det här hönshuset och springer runt och kacklar sent på kvällen inte, skärpning! Så var inflyttningsfesten över för denna gång...

6 sep 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar