Kvällskurs

För någon vecka sedan var jag på en kvällskurs i kalligrafi, konsten att skriva vackert. Efter att ha gått och tänkt på detta väldigt länge så anmälde jag mig till kursen som dök upp väldigt lägligt och det var jätteroligt!

Vi fick göra en liten test för att se vilket alfabet som passade var och en av oss och jag fick denna vackra stil, "Rotunda"...

I klostren utvecklades en rad olika skrivstilar och varje kloster hade "sin" stil. Det var viktigt att alla munkarna skrev exakt likadant så att det inte märktes någon skillnad när de som satt och skrev böcker bytte av varandra. Det krävdes en hel del övning kan jag tänka mig! De munkar som inte klarade av att skriva vackert fick andra arbetsuppgifter, kanske väntade ett jobb i klosterträdgården istället.

Det var mycket svårare än vad jag hade trott, det måste jag erkänna....pennan måste hållas i en speciell vinkel hela tiden för att det ska bli likadana bokstäver. Här kommer en bild på några av mina bokstäver som jag försökte att få att likna orginalet på bilden ovan....

....inte så vackert jag vet, men det var verkligen jättesvårt att hålla pennan rätt hela tiden!

Men, när jag har övat mig lite mer så kommer släkt och vänner säkert att få vackert handskrivna grattis-kort på sina födelsedagar, vänta bara!

16 jan 2016

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar