Nytt år, nya möjligheter!

Så har vi vänt på bladet och du har nu en helt ny blank sida att fylla med saker som du aldrig fick gjort förra året. Det där du funderade på så länge men som aldrig blev av, nu har du fått en ny chans! Jag läste några tänkvärda ord som vi nog alla bör ha i tanken då när vardagen kommer och allt bara rullar på...."Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv"....tänkvärt, eller hur?

Jag brukar försöka att alltid ha lite färska blommor i en vas hemma, för mig är det lite "vardagslyx". På sommaren är det lätt att bara gå ut i trädgården och plocka lite blommor, men så här års så får man hålla tillgodo med det som finns i affären. Ofta så kan man hitta förpackningar med t ex rosor eller tulpaner för en billig peng och om du delar upp en sådan bunt i två och fyller ut med lite blåbärsris, granris eller andra vackra kvistar så får du ett vackert blickfång att placera ut i ditt hem utan att det behöver kosta skjortan. Vid denna tid så kan du även passa på att köpa hyacinter och amaryllis som säljs billigare så här efter jul och göra en egen plantering i något som du har hemma. 

Här har jag samlat några olika grupper som blir väldigt fina tillsammans. I den stora vita krukan "Waldemarsudde" från Gustavsberg sitter röda amaryllis tillsammans med vita hyacinter och en vit julros (julrosen kan du sedan plantera ut i din trädgård). När hyacinterna blommat över byter du lätt ut dem mot nya, likaså med amaryllisen. Den enkla vita julstjärnan som sitter i ett gammalt ytterfoder från Rörstrand ser genast lite lyxigare ut pga krukan. Längst fram har en liten vit våreld blivit placerad i en konservburk med ett vackert band i samma färg som blomman. Så till sist den lilla röda julstjärnan som har hamnat i en gammal sockerskål tillsammans med lite granris. Alla dessa arrangemang ger en lite lyxig känsla men behöver alltså inte kosta skjortan. Passa på att köpa blommorna nu när de reas ut och använd det som du har hemma för att plantera i, det blir lika fint i en gammal kruka från Rörstrand som i en sockerskål i nysilver för några tior på loppis.

1 jan 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar