Påfyllda förråd

I dagarna har det varit dags att fylla på foderförråden till både hästar och höns.

Våra hästar får inte så mycket kraftfoder utan vi ger dem först och främst ett bra hö som täcker de flesta behoven. Pelleterat färdigfoder är inget som vi ger våra djur, varken hästar eller höns, utan de får müssli som ser så mycket aptitligare ut än att servera dem några pressade "kaninpellets". Hästarna får en naturmüssli från Hippolyt som även innehåller en massa naturliga örter.

När hästarna får beta på ängsmarker så äter de faktiskt inte bara vanligt gräs som man kan tro, utan väljer noga bland olika grässorter och andra örter för att tillgodose sina behov av olika ämnen. Det märks att våra hästar verkligen gillar detta foder trots att det inte behövs ges i några stora givor.

Så här ser hästarnas müssli ut och det är synd att ni inte kan känna den fantastiska doften av alla örterna som slår emot en när man öppnar en säck!

Hönsen har ända från det att de var små kycklingar fått GraMix hönsfoder. När de var små så fick de naturligtvis ett särskilt kycklingfoder som är malt till mindre bitar men annars så är det samma foder som de stora hönsen får.

Detta hönsfoder innehåller en massa olika frön, krossade ärtor och majs, med andra ord precis vad alla små hönor tycker om!

Förutom detta hönsfoder så får våra hönor även diverse grönsaker till frukost...

....dessa grönsaker går snabbt åt innan de går ut i sin hönsgård på morgonen.

De två-tre första dagarna när våra kycklingar var små så fick de hackat ägg och lite hirsfrön som var lätt för dem att få i sig. Denna kycklingmat serverades förresten på ett gammalt kaffefat med guldkant gjort på Rörstrand...vad annars?

 

 

30 okt 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar