Snö, snö, snö

Jag är inte en person som tycker särskilt mycket om snö och minusgrader så när vi fick reda på att vi skulle åka till Sälen med jobbet kändes det så där kul... Efter en resa på ca 7,5 timmar på moddiga vägar och snöfall till och från så var vi till slut framme för mitt allra första (!) besök i de svenska fjällen. Jag måste naturligtvis erkänna att det var fantastiskt fint när vi körde upp för en bergssida och hade utsikt över backar och det omgivande landskapet, så olikt det jag är van vid.

Men visst blev det lite av en chock att åka hemifrån där vi hade barmark och komma till ett ställe med 1m snö....

Här ser ni snön utanför altandörren...det kändes nästan lite overkligt när man några timmar tidigare sett den gröna gräsmattan hemma. 

Eftersom detta inte var en nöjesresa så fanns det inte någon direkt tid för så mycket fria aktiviteter, men en liten promenad i omgivningen hann vi i alla fall med en eftermiddag. En av kvällarna hade vi en väldigt rolig gemensam aktivitet....skidskytte! Ja ni läste rätt, skidskytte! Vi fick alltså prova på denna sport som man sett så många gånger på TV. Indelade i olika lag fick vi först åka en runda på skidor och sedan kom vi in för liggande skytte där vi fick 5 skott var och de som missade fick åka en straffrunda/missat skott precis som på riktigt innan man så kom fram till växlingen där vi skickade i väg nästa lagkamrat. Till detta fanns också en speaker som hela tiden kommenterade de olika prestationerna runt om i spåret och på skjutvallen, vilket utlöste stora skrattsalvor från de lagmedlemmar som väntade på sin tur. Det fanns lika många olika stilar som vi var deltagare....

 

Efter denna krävande aktivitet var det skönt att kunna ta ett avslappnande bubbelbad i stugan!

1 feb 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar