Storstädning

Idag hade vi ett riktigt vårväder så det passade bra att göra en storstädning i hönshuset. Hönsen har ju inte varit så pigga på att gå ut de senaste dagarna när vi haft snö och minusgrader så för att få ut dem idag så krattade jag små gångar i hönsgården. Nöjda med mattes jobb så knatade alla små hönorna ut i vårsolen glatt kacklande.

När hönsen väl var ute så var det dags att byta allt golvspån, sopa väggar och galler och våttorka golven för att få bort allt damm. Höns dammar faktiskt väldigt mycket! När allt var avtorkat och fint så var det dags att fylla på med nytt spån och bära in alla tunnor med mat etc. Hönsen vet att det är något som sker på den andra sidan av den stängda luckan och står i slussen ivriga på att få gå in och se vad som har hänt därinne. När luckan så äntligen öppnas kommer en hel liten hönsflock in ivrigt undersökande allt. Idag hade vi satt upp en ny foderskål där det serveras grus och snäckskal och Elvis och Stig-Helmer var noga med att visa tjejerna dessa godsaker, Agnes var naturligtvis den första som fick provsmaka.

Här visar Stig-Helmer lilla Agnes hur hon ska göra när hon äter ur den nya matskålen och Elvis kontrollerar så att allt går rätt till.

7 feb 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar