Uppdatering av hönshuset

För att alla våra nya små kycklingar skall få plats ordentligt i hönshuset så har vi nu satt upp nya pinnar som är betydligt längre än de gamla men ändå lika sittvänliga!

Då vi nu har satt pinnarna på ett nytt ställe så fick vi måttbeställa en ny plåtskiva hos vår plåtslagare att sätta under pinnarna som bajsbräda. Kompostgallret hänger på krokar en bit över skivan så att hönsen inte kommer åt att gå i avföringen när de ska ta sig upp/ner till pinnarna. Två kompostgaller är ihopsatta med buntband så att de sitter stadigt när små hönsfötter ska trampa runt på det. I varje ände under den främsta pinnen har vi också satt två krokar som lätt går att vrida fram och har till uppgift att hålla uppe gallret när det är dags att göra rent på skivan. Vad tyckte då våra höns om de nya pinnarna....?

Först upp på de nya pinnarna var naturligtvis Elvis och Sig-Helmer som kollade in allt det nya och noga letade efter saker som kan vara farligt för deras tjejer....

 

Först upp av tjejerna var självklart Agnes, nya saker är verkligen jättespännande! Killar, har ni kollat in den nya bajsbrädan där nere...?

18 okt 2015

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar