Äggresa

Förra året hade vi nöjet att få följa en av våra hönor, Vera, som helt plötsligt bestämde sig för att ruva fram egna kycklingar. Så fantastiskt det var att få följa henne och kycklingarna, från ägg till kycklingar som skulle lära sig att stå på egna ben och klara av allt det där som stora höns kan!

I år verkar det inte vara någon höna som kommer att ruva och därför fick vi åter igen tillfälle att starta upp vår kläckare (en Hova Bator med automatisk vändning) när vi fick möjlighet att få köpa lite avelsägg.

Det är inte vilka ägg som helst....det är ägg från svarta Appenzeller höns! Vi blev väldigt glada när Lisbeth hörde av sig och sa att vi var välkomna att hämta ett gäng med ägg om vi ville!

På vägen upp så stannade vi för att äta lunch på det här mysiga stället...

....Ramundeboda kloster med anor från 1400-talet.

Hos Lisbeth fanns det en hel del olika hönsraser att titta på, alla uppdelade i egna gårdar med hönshus! Efter en mycket trevlig fikastund hos Lisbeth i hennes vackra trädgård var det så dags för oss att åka hemmåt med vår dyrbara last.

På hemvägen passade vi på att göra ett stopp i Norrkvarn, en av alla slussarna vid Göta Kanal...

....det är nog väldigt trevligt att sitta här under sommaren och titta på båtarna som slussas!

Nöjda med dagens tur på närmare 50mil i det vackra vårvädret var det ändå skönt att komma hem till gården, om ett par dagar lägger vi äggen i kläckaren och sedan är det bara att vänta.... 

 

21 maj 2017

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar