Inga höns kvar?

Ja, jag förstår om man tror att vi inte längre har några höns kvar här på Hedängen. I hönsgården finns i alla fall inte ett enda spår av dem...

Snön ligger helt orörd och vit i hönsgården allt sedan den första snön kom...

I dag bestämde jag mig för att försöka få hönsen att våga sig ut nu när det inte är så många minusgrader längre. Med krattan i högsta hugg började jag så att kratta små gångar runt om i hönsgården.

Det tog inte lång tid innan det snabbt bildades en kö av nyfikna små vänner som väntade på att äntligen våga sig ut i det där otäcka vita landskapet...

Stig-Helmer tar sig en första försiktig promenad i det vita för att se om allt är säkert för tjejerna som ivriga står på landgången och inväntar Stickans klartecken.

Så äntligen kan alla gå ut i hönsgården för första gången på länge!

Snälla matte har krattat bort snön så att de kan ta sig runt i hönsgården, men är det inte någon som saknas?

Jo visst....Agnes vägrar bestämt att gå ut. Hon låter sig inte ens lockas ut med solrosfrön och Elvis som lockar ivrigt på henne. Hon står ensam kvar inne i hönshuset med en bestämd min som bara en liten höna kan ha...hon tänker inte gå ut i det där vita vad vi andra än försöker med för knep!

Efter en promenad runt om i hönsgården så tar killarna med sig tjejerna tillbaka till hönshuset igen...kanske tar de sig en ny liten promenad i morgon igen!

11 feb 2018

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar