Lördagsmys

I går så tog vi en lördagsfika på ett konditori som funnits sedan 1903 och där är alltid massor av folk oavsett vilken dag i veckan man kommer. Det som gör detta konditori lite speciellt är att de fortfarande serverar dig ute vid bordet, verkligen trevligt!

Conditori Nordpolen har en lite rolig historia angående hur det fick sitt namn, Nordpolen ligger ju en bit ifrån Vara så hur kommer det sig att det fick just det namnet?

Det anrika konditoriet startades år 1903 av systrarna Alma och Alvida Jansson som gav konditoriet namnet Nordpolen för att hedra minnet av Andréexpeditionen som vid denna tid fortfarande var försvunnen.

Till saken hör att några år innan, närmare bestämt den 14 juli 1894, så landade faktiskt självaste André med sin ballong strax utanför Vara! Det var på en av sina testflygningar med sin ballong som han hade startat i Göteborg och sedan drev han med vindarna över Vara och de fick så landa på en åker i närheten. Det är inte svårt att tänka sig vilken snackis det måste ha blivit, eller hur? 

31 jan 2016

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar