Söndagsmys

Vi tänker säkert alla på helt olika saker när vi hör ordet "söndagsmys", eller hur?

På Hedängens gård så börjar söndagarna precis likadant som alla andra dagar....

Matte, Siv och Doris går ut och ger hönsen sina morgongrönsaker och öppnar luckan ut till hönsgården. Sedan är det hästarnas tur att få lite kraftfoder medan vi går ut och lägger ut hästarnas frukost- och lunch-hö.... Ja vi går alla tre ut med höpåsarna i hagen men sedan så springer Siv och Doris mest runt och busar i höet, jagar varandra och kollar snabbt av omgivningarna. Sedan går vi i någorlunda samlad trupp tillbaka till stallet och släpper ut hästarna. Det sista uppdraget är att fylla på lite frö till småfåglarna innan vi kan gå in för att ha lite söndagsmys! Tjejerna vet precis när det är dags att rusa till ytterdörren för att få komma med in igen...nu ska det mysas!

På söndagarna så äter vi alltid frukost i sängen och tittar på morgonprogrammet på TV:n och tjejerna tycker att detta är jättemysigt, vi alla är samlade på ett ställe och de får ligga i sängen hos husse och matte, härligt!

Söndagarna är också en dag som vi brukar åka ut på en liten tur med bilen och idag så kände vi att det verkligen var länge sedan vi hade tid att åka en sväng, idag blev det en liten shoppingtur på ca 24mil...

Det blev handlat lite allt möjligt idag, lite saker till butiken, lite hönsmat och ett jättefint gammalt plåtskrin från Mazetti som vi  ska ha som brödskrin i vårt kök!

 

 

På hemvägen stannade vi till för att få lite eftermiddagsfika på det här mysiga stället...

 

.....i en gammal inredd ladugård med den där riktigt hemtrevliga känslan avslutade vi en trevlig söndagstur med riktigt gott fika...

 

Vad sägs om en våffla fylld med skagenröra och räkor....ett riktigt bra slut på denna mysiga söndag!

 

19 mar 2017

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar