Världens gulligaste?

Ja, jag tror faktiskt att det är så....vi måste ha fått världens gulligaste kycklingar!

Det började för exakt 21 dagar sedan när Ada bestämde sig för att hon ville ruva. Hon fick då 8st ägg som hon mycket nöjd låg på. När en vecka gått så kröp ytterligare en höna in i redet och ville vara med...japp, Kajsa hade bestämt att även hon ville bli mamma.

Nu blev det lite huvudbry...kan man verkligen ha två hönor som ruvar på samma ägg? Men det visade det sig att vi skulle få ännu mer huvudbry...

När ytterligare en vecka gått såg det ut så här i redet...

...nu hade även Vera anslutit sig till Kajsa och Ada...hon ville faktiskt också bli mamma! Nu hade vi alltså 3st hönor som låg i redet och bara väntade på att få bli mammor. Hur skulle detta sluta?

I går var det alltså dag 21 och vi kunde höra att det pep i redet...vi hade fått kycklingar! Vi lät dem vara kvar ytterligare en dag i redet innan vi flyttade dem till deras egen avdelning i hönshuset.

Så idag var det dags att flytta dem och Vera tog snällt täten till deras nya boende ivrigt lockande på kycklingarna. Vi hade fortfarande inte lyckats att se hur många kycklingar det var...

 

Helt plötsigt så kryllade det av små kycklingar...av de 8 äggen hade det blivit 8 små kycklingar, full pott! De här tre mammorna delar snällt på kycklingarna och hjälper till där det behövs, visst är det fantastiskt?

Redan idag fick de små sin första lektion....för att kunna växa och bli stora så måste man lära sig att både äta och dricka och som tur är så har de inte bara en utan tre mammor som visar hur man hittar mat!

Håller ni med mig nu...visst måste väl detta vara världens gulligaste små kycklingar?!

 

9 sep 2018

Välkommen

Välkommen till www.hedangen.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar